Момчетата на Франк Лампард най-накрая постигнаха първата си домакинска победа във Висшата лига през сезона, след като се наложиха над Брайтън с 2:0.Точни на "Стамфорд Бридж" бяха Жоржиньо, който реализира от дузпа в 50-ата минута, и Уилиан в 77-ата. 

Челси натисна от първите минути и играеше на високо темпо, създавайки положения. При първата добра ситуация Мейсън Маунт, който пропиля огромен шанс да открие резултата, след като засече центриране от свободен удар и отправи удар с глава, но топката се удари в дясната греда.

Брайтън успя да отрази първата вълна атаки на домакините и темпото на играта спадна.

В 36-ата минута Рос Баркли получи чудесен шанс след центриране, но ударът му от воле бе слаб и Матю Райън го улови с лекота.

Второто полувреме започна ударно, след като Адам Уебстър събори съперник на тревата и съдията Крис Кавана отсъди дузпа. Малко по-късно реферът реши да прегледа ситуацията с ВАР, но потвърди първоначалното си решение. В 50-ата минута от бялата точка точен бе Жоржиньо, който пласира топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 62-ата минута Тами Ейбрахам си освободи пространство, поемайки отбита топка след хаос в полето и побърза да отправи удар към вратата, но вратарят на Брайтън Матю Райън направи забележително спасяване, за да предотврати второ попадение на „лондончани”.

В 77-ата Уилиан направи резултата 2:0, след като стреля от наказателното поле и изпрати топката право в мрежата на Матю Райън.

След победата Челси се намира на шеста позиция  с 11 точки, а „чайките” са 16-и с 6 точки.