Шампионската лига засега се оказва спасителният бряг за негативните емоции от Премиършип за играчите на Челси. Те стигнаха до успех с 4:0 над Макаби Тел Авив и направиха голяма крачка към следващата фаза в турнира. 

Но момчетата на Жозе Моуриньо не могат да бързат да се радват, защото всичко в групата се завърза след победата на Динамо Киев над Порто и в последния кръг ще им трябва поне хикс при домакинството на португалците, за да продължат напред. Такъв развой на "Стамфорд Бридж" би изхвърлил украинците. 

Мачът в Израел завърши с убедителна победа за лондончани, но развоят можеше да е съвсем различен. А нищо не предвещаваше трудности за Челси. Гостите водеха играта и поведоха резултата след 20 минути игра. 

Тогава след центриране от корнер Гари Кейхил стреля от наказателното поле, вратарят на Макаби изби, но при добавката защитникът на гостите беше безпогрешен и реализира за 1:0. Сценарият беше прекрасен за момчетата на Специалния, а всичко изглежда се нареди перфектно в 41-та минута, когато лидерът на домакините Тал Бен Хаим беше изгонен за нарушение срещу Диего Коста. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Но не би. След почивката играчите на Макаби се хвърлиха по-смело напред и се наложи на Асмир Бегович да спасява отбора си. Първо в 50-та минута Елазар Даса се озова сам срещу него и стреля, но босненецът изби. 

Еран Захави малко след това имаше страхотен шанс да изравни, след като се озова пак сам срещу вратаря на англичаните, но пак ударът му беше избит. Но малко след това всичко вече се нареди подобаващо за Челси. 

В 73-та минута Уилиан се превърна в герой за тима си за пореден път, след като изпълни перфектно пряк свободен удар и препарира стража на Макаби. След това вече беше лесно за гостите. 

В 77-та минута те оформиха класиката, когато Оскар засече с глава центриране от фланга и отбеляза за 3:0. А до края остана време и за четвърти гол, дело на Курт Зума в продължението, като и той се разписа с глава, но след центриране на Оскар от корнер. 

Така Челси взе убедителна победа и позабрави за тежките моменти в Премиършип. Но работата на лондончани далеч не е свършена, защото в другия мач от групата имаше известна изненада. 

Порто - Динамо Киев

източник: БГНЕС

На "Драгао" Порто загуби с 0:2 от Динамо Киев и интригата се заплете, за да остане налице до последния мач. Украинците изненадващо бяха по-активни и имаха по-добрите положения преди почивката, като Дерлис Гонсалес в 25-та минута отправи страхотен удар, но Икер Касияс изби. 

Четири минути след това Денис Гармаш тресна гредата, но вече нямаше какво да попречи на киевчани да поведат в 35-та минута. Тогава те получиха дузпа заради нарушение на Янели Имбула Ванга. Зад топката застана Андрий Ярмоленко и той преодоля Касияс за 1:0. До почивката отново той можеше да вкара, но не беше точен. 

След подновяването на играта Кристиан Тейо имаше шанс за Порто, но го пропиля в 60-та минута, за да се стигне до втория гол за Динамо само четири след това. Той беше дело на Дерлис Гонсалес, който направи самостоятелен пробив и стреля мощно от границата на наказателното поле, а Касияс подходи лековато и изби топката във вратата си - 2:0 за гостите. 

"Драконите" не намериха отговор на този развой и едва в края отговориха с няколко удара на Андре Андре, при един от които той тресна гредата от няколко метра в самия край, но до попадение така и не стигнаха. Така Динамо взе победата и вече има 8 точки. 

Лидери са Челси и Порто с по 10, но те ще се срещнат в последния кръг в Лондон. Киевчани са домакини на най-слабия в Шампионската лига този сезон Макаби Тел Авив и трите точки изглеждат сигурни. Но нищо няма да е ясно в тази група до последния съдийски сигнал на мачовете от последния кръг след 15 дни.