Футболистът на Челси Сеск Фабрегас изрази любопитно мнение, че считаните за най-добри треньори в момента Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола са "по-подобни, отколкото хората мислят".

Фабрегас е имал възможността да работи под ръководството на Гуардиола в Барселона, а в момента получава нареждания в Челси от Специалния. Испанецът и португалецът винаги са били считани за специалисти с тотално различен подход, но 27-годишният футболист е на мнение, че двамата произхождат от еднакво желание за победа.

"Не бъдете сигурни (че те са толкова различни). Мисля, че те имат едно важно общо нещо: те са победители", сподели Фабрегас пред "Ел Паис".

"И двамата мразят да губят. Те са по-еднакви, отколкото хората мислят. Моуриньо иска да играем атрактивен футбол. Този отбор (на Челси) не стои назад: ние искаме да атакуваме и да отнемаме топката."

"И двамата са победители и харесват да играят атрактивен футбол, въпреки че техните работни методи не са напълно еднакви - те имат различни начини, по които вършат нещата", допълни Фабрегас.