Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не вижда проблем в наличието на двама вратари, всеки от които с лекота би бил първи избор за титуляр през сезона. Той разполага с ветерана Петер Чех и направилия страхотен сезон с Атлетико Мадрид Тибо Куртоа. 

В края на миналата кампания се заговори, че белгиецът не иска да се връща в Лондон, защото не е уверен, че ще получи шансове за изява. Но за португалеца няма проблем около ситуацията с двамата стражи. 

"Ако ме питате мен, аз съм в най-страхотната ситуация. Имам двама вратари - най-добрият млад играч на този пост и един от петимата най-добри опитни стражи в света в момента. Направо могат да ми завиждат, защото Челси е в добри ръце с тях двамата."

"Проблемът е, когато нямаш добри играчи, а не когато имаш прекалено много. Все пак на мен ми плащат да взимам някои решения и аз смятам да оправдая инвестицията в мен. Щастлив съм от тази ситуация", сподели Моуриньо. 

Португалецът сподели вижданията си след контролата с австрийския Волфсбергер, която завърши 1:1 и беше първата без победа за лондончани от началото на подготовката им. На вратата беше Чех, докато Куртоа още е в почивка. 

"Много съм доволен от представянето на Петер. Той беше страхотен, а имаше доста ситуации, в които трябваше да се намеси. С изявите си ми показа, че вече е напълно възстановен и мога да разчитам на него напълно", сподели още Моуриньо.