Челси разби с 5:0 Евертън като домакин от 11-ия кръг на Премиършип, който се игра на „Стамфорд Бридж“. По този начин воденият от Антонио Конте отбор оглави поне временно класирането във Висшата лига преди останалите мачове от кръга. Челси е в серия от пет поредни победи и без допуснат гол в тези шампионатни двубои.

Челси поведе с 1:0 в 19-та минута, когато Диего Коста подаде към Еден Азар, който с хубав диагонален удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Маартен Стекеленбург.

Само минута по-късно Челси удвои своята преднина. Еден Азар подаде към Педро Родригес, който комбинира с Маркос Алонсо, а той с плътен удар прокара топката между краката на Стекеленбург за 2:0.

Домакините бяха близо до това да вкарат трети гол в 34-та минута, когато Маркос Алонсо изпрати хубав пас зад гърба на защитата на Евертън, където Виктор Моузес стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Стекеленбург.

Челси вкара трети гол в 42-та минута. Еден Азар центрира от корнер в наказателното поле на „карамелите“, след което Неманя Матич продължи с глава към Диего Коста, който бе оставен непокрит и разстреля Маартен Стекеленбург.

Диего Коста направи невероятен пропуск в добавеното време на първата част.

Челси отбеляза четвърти гол в 56-та минута. Педро Родригес и Еден Азар направиха двойно подаване, а белгиецът завърши атаката по изключително прецизен начин, като изпрати топката във вратата на Маартен Стекеленбург.

Челси продължи да доминира и в 63-та минута Маркос Алонсо подаде към Диего Коста, който стреля от въздуха, но Стекеленбург този път спаси.

Челси реализира шести гол в 65-та минута. Диего Коста успя да овладее топката и да преодолее Гарет Бари и Фил Джагиелка, след което направи добър спринт и подаде към Еден Азар, който стреля, но Маартен Стекеленбург спаси, но при добавката Педро не пропусна да вкара в опразнената врата.

Евертън можеше да отбележи почетен гол в 71-та минута, когато Рос Баркли центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Кевин Миралас засече топката с глава, но я изпрати над напречната греда на вратата на Тибо Куртоа.

Челси пропусна нова възможност в 79-та минута, когато Оскар пусна отличен извеждащ пас към Диего Коста, който нахлу в наказателното поле на Евертън, но се забави със завършващия удар и Ашли Уилямс направи решаващ шпагат и изби топката в корнер.

Две минути по-късно Маартен Стекеленбург извади много трудна топка след хубав удар на Давид Луис.

Виктор Моузес тества отново Стекеленбург в 90-та минута, но холандският вратар внимаваше и спаси.

След този успех Челси се изкачи на първо място във временното класиране с 25 точки, а Евертън е шести с 18 точки.