Наставникът на Челси Маурисио Почетино бе изключително доволен след успеха с 2:0, в дербито с Тотнъм. Той призна, че за първи път от началото на кампанията се чувства щастлив, като причината е, че неговият отбор най-после е осъзнал, че трябва да се бори с всички сили в мачовете си.

"Имам доверие в играчите, дори и в тези моменти (14 контузени). Това бе чудесен шанс да покажем, че вярваме в нашата философия. Поздравления за отбора, за начина, по който подходиха към мача през първото полувреме, как се защитаваха и опитваха да налагат нашата игра. Мисля, че за пръв път през сезона се чувствам щастлив, защото след 10 месеца, играчите най-накрая разбраха, че трябва да се борим докрай. Днес направихме точно това", коментира Почетино.

"Не знам дали това бе най-силният ни мач, но чувството е добро. Въпреки всички негативни неща, ние се справихме добре. Не е важно само да се борим, но е важно и как го правим, каква е връзката между целия отбор в двете фази на играта. Преди няколко седмици си мислех "какво се случва тук", стандартът бе толкова нисък. Сега е друго. Това е процес, който изисква време", добави аржентинският специалист.