Челси ще се придържа към плана си да направи анализ на представянето на отбора след последния мач за сезона срещу Борнемут, който в крайна сметка ще определи бъдещето на мениджъра Маурисио Почетино, твърди The Telegraph. Аржентинецът ще има оставаща още една година от договора си, въпреки че „сините“ ще имат опцията да го удържат с още 12 месеца.

Намерението на Челси винаги е било да оцени генерално работата на Почетино и представянето на клуба като цяло в края на първия му сезон начело, независимо от колебанията във формата и резултатите. Това е и причината бившият мениджър на Челси никога да не е бил в опасност да бъде уволнен след разочароващи резултати, като поражението с 0:5 от Арсенал или, когато привържениците скандираха за оставката му при равенството с Брентфорд.

В същото време става ясно, че точно това е и причината той да не е получил уверение, че запази поста си след този сезон мача.

Предполага се, че ще се проведе генерална среща няколко дни след последния мач от сезона срещу Борнемут, на която ще присъстват Почетино, спортните директори Пол Уинстанли и Лорънс Стюарт, както и ръководните фактори в лицето на съсобствениците Бехдад Егбали, Тод Боели и Хосе Е. Фелисиано.