Лестър е новият шампион на Англия!

Това стана факт, след като в Лондон, на "Стамфорд бридж", Челси направи 2:2 с единствения останал претендент за титлата Тотнъм.

Така, два кръга преди края, Лестър има 77 точки, а Тотнъм е със 70, и математически Англия си има нов шампион!

Приказката на "лисиците" се увенчава с невероятен завършек, след като миналата година се бореха за оцеляване, а сега са №1 на Острова.

Тотнъм поведе с 2:0 в Западен Лондон, но Челси направи обрат след почивката.

Фантастично попадение на Еден Азар в 83-та минута оформи това 2:2, за да откаже Тотнъм от бляна за титла.

Белгиецът не бе вкарвал на "Стамфорд бридж" от края на миналото първенство, когато наниза гол срещу Кристъл Палас, за да донесе титлата на Челси. Сега Азар отново донесе титла, но този път на Лестър!

Челси пък продължава да няма загуба на свой терен от Тотнъм в историята си.

Нервите на „Стамфорд бридж“ от важността на мача за Тотнъм взеха връх и почти заличиха спомена от футбол, въпреки хубавите изпълнения на играчите. Цели седем пъти футболистите на двата тима се опитаха да се сбият на терена, като веднъж и Маурисио Почетино се намеси.

В края на срещата пък мелето стана много сериозно, точно пред тунела, с участието и на двамата мениджъри, и с двата лагера. В крайна сметка обаче и това мина без последствия, а Марк Клатенбърг удържа натиска и не даде нито един червен картон. Вероятно въпреки всичко ще се стигне до наказания за доста от футболистите по видео запис.

В 27-та минута дойде и най-хубавата атака на Челси, завършена от Сеск Фабрегас. Испанският полузащитник отправи добър удар от границата на наказателното поле, и сантиметри го разделиха от вратата.

Минута по-късно Хюн Мин Сон се озова на страхотна позиция, но шутира неточно.

Хари Кейн откри резултата в 35-та минута, след асистенция на Ерик Ламела. Ламела намери съотборника си по конец между Тери и Аспиликуета, Кейн излезе очи в очи с Бегович и с лекота реализира своя гол №25 за сезона.

Девет минути по-късно грешка в защитата на Челси доведе до второ попадение във вратата им. Кристиан Ериксен изведе Хюн Мин Сон, а той си свърши също отлично работата, и технично преодоля Бегович за 0:2.

В 58-та минута Челси върна едно попадение, след като Гари Кейхил бе изпуснат от Тоби Алдервейрелд в наказателното поле, след центриране от корнер. Защитникът на Челси от десетина метра с мощен шут направи 1:2.

Появилият се като резерва на почивката Еден Азар за пореден път се превърна в златното момче на Челси, макар че този път донесе повече радост за Лестър.

Азар изравни резултата на "Стамфорд бридж" в 84-та минута за 2:2. Така белгиецът, който бе най-добрият играч на "сините" за шампионската им титла миналия сезон, на практика короняса Лестър за шампион тази година. Диего Коста намери Азар отлично в наказателното поле, и почти от границата Азар стреля страшно технично във вратата.

Въпреки шестте минути продължение, Тотнъм просто нямаше никакъв отговор на шокиращото попадение на Азар, и се предаде безсилно за 26-ти пореден път на "Стамфорд бридж".