Капитанът на Челси Джон Тери изрази желание да играе на високо ниво в Премиършип поне още две години. Той е категоричен, че няма да последва примера на Петър Чех и Франк Лампард и няма да играе в друг отбор от Висшата лига.

Джон Тери е част от Челси от ученик, а неговата надежда е да завърши кариерата си на „Стамфорд Бридж“.

„Ако почувствам, че Челси иска да ме освободи или видя, че не съм полезен на отбора, разбира се, че ще напусна. Най-вероятно ще продължа да играя футбол, но със сигурност няма да играя за друг отбор от Премиършип“, сподели Тери.

„На Коледа навършвам 35 години, но все още се надявам, че ще мога да играя на високо ниво поне още две години“, добави капитанът на Челси.

Тери е готов да посрещне момента, в който мениджърът Жозе Моуриньо ще му каже, че не може повече да намира място сред титулярите.

През миналия сезон защитникът изигра всяка една минута от мачовете на отбора във Висшата лига.

„Със сигурност няма да последвам примера на Петър Чех или Франк Лампард. Нормално е играчи като мен и Стивън Джерард да искат да бъдат по-дълго част от играта. Това е нашият инстинкт. Петър Чех бе модел на подражание. Той направи крачката, която искаше. При всички положения аз няма да последвам неговия пример.“

„Ако успея да задържа нивото си на представяне, със сигурност ще бъда в играта. Ако обаче не успея, то аз няма да имам оправдания и няма да мога да искам да бъда част от състава на Жозе Моуриньо. Винаги обаче ще се стремя да давам най-доброто, на което съм способен.“

„През новия сезон всички ще се опитат да ни победят. За всеки един отбор ще бъде цел да ни спре. Нашите съперници са гладни за победи и вярват, че ще ни настигнат. Това от своя страна трябва да ни мотивира още повече“, каза още Джон Тери.