Челси продължава със силното си представяне в Премиършип. „Сините“ спечелиха с 2:0 домакинството си на Уест Бромич Албиън от 12-я кръг на английското първенство. По този начин отборът от „Стамфорд Бридж“ продължава да бъде единственият без загуба от началото на сезона.

Челси започна силно мача и в 6-та минута след центриране в наказателното поле на Уест Бромич, Джон Тери стреля отблизо, но Бен Фостър демонстрира добър рефлекс и спаси.

Домакините поведоха с 1:0 в 11-та минута, когато Оскар подаде към Диего Коща, който си спря топката на гърди и с удар от въздуха я изпрати във вратата на Фостър.

Челси продължи да доминира и в 14-та минута Оскар стреля много опасно, а Фостър успя да спаси, след което се намеси решаващо и при добавката на Диего Коща.

Челси реализира втори гол в 25-та минута. Франсеск Фабрегас центрира по земя в наказателното поле от корнер, Еден Азар след това финтира Доусън и изпрати топката във вратата на Фостър.

Уест Бромич завърши мача с човек по-малко, след като в 28-та минута Якоб бе изгонен с директен червен картон за много грубо влизане в краката на Диего Коща.

Домакините продължиха да доминират и в 40-та минута Диего Коща стреля опасно, но Фостър спаси.

В началото на второто полувреме Челси бе много близо до това да реализира трети гол. В 47-та минута Оскар подаде към Неманя Матич, който стреля, но над напречната греда в аут.

След този успех Челси остава еднолично на първо място с 32 точки, докато Уест Бромич е тринадесети с 13 точки.