Старши треньорът на Милан Стефан Пиоли разкри, че клубът е готов да предложи нов договор на звездата на тима Рафаел Леао на фона на информациите за негов трансфер, включително Ливърпул.

Леао беше един от най-важните играчи на Милан през миналия сезон, в който „росонерите“ спечелиха Скудетото за първи път от повече от десетилетие. Съобщава се, че той има освобождаваща клауза от 127 милиона паунда в настоящия си договор.

Но говорейки след победата на неговия отбор в дербито с Интер с 3:2 в събота, в мач, в който Леао вкара два гола, Пиоли разкри, че се водят разговори за удължаването на договора на португалския национал.

„Клубът иска скоро да предложи нов договор на Леао. Те ще се погрижат за това, той работи на най-добро ниво. Той не създава никакъв проблем, той просто работи здраво като топ професионалист“, бяха думите на Пиоли.

По-рано „La Repubblica“ написа, че Ливърпул е сред отборите, които се интересуват от подписа на 23-годишния футболист. Реал Мадрид и Челси също са свързвани с трансфер на португалския национал.