Хаким Зиеш потвърди, че има още „работа за вършене”, след като Челси и Аякс потвърдиха, че футболистът ще продължи кариерата си в английския клуб. Мароканският национал ще се присъедини към новия си клуб през лятото и така стана първият трансфер на Франк Лампард, след като Челси заплати 44 милиона евро на нидерландския гранд.

Травма в прасеца пък извади 26-годишния Зиеш от игра в последните три седмици, но крилото направи развръщането си в четвъртък вечер при успеха на Аякс с 3:0 над Витес. Потвърждението на трансфера дойде 24 часа по-късно, като Зиеш призна, че е щастлив от тази сделка, но се надява да създаде още „паметни моменти” преди да приключи неговият престой в Амстердам.

„Щастлив съм, че отново съм здрав и ще мога да се насладя на играта по терена, където смятам, че принадлежа”, написа той в Instagram. „Получих топли и позитивни съобщение, докато се лекувах и се надявам да създадем заедно още красиви моменти за Аякс. Радвам се от следващата ми стъпка, но имам още работа, която трябва да свърша в Амстердам”, продължи той.

Десетки отбори са желаели да закупят Хаким Зиеш, но нидерландската легенда Рафаел ван дер Ваарт призна, че Челси е бил най-настоятелен в преговорите.

„Вярвам, че Франк Лампард ясно е одобрил играта на Хаким и харесва креативни играчи като него, които играят ефективен футбол”, каза Ван дер Ваарт.