В ръководството на Челси са уверени, че ще успеят да привлекат Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити. 27-годишният английски национал има договор с “гражданите” до 2023 г. и има желание да напусне. Мениджърът на лондончани Томас Тухел смята, че играта на Стърлинг е по-подходяща за стила, който иска да използва, отколкото тази на Ромелу Лукаку, който се очаква да се завърне в Интер.

Ман Сити няма проблем да се раздели със Стърлинг, но го оценява на 60 милиона лири. От Челси на този етап са склонни да дадат около 40 милиона. Първата оферта на лондончани, която е била около 20 милиона лири, е била отхвърлена от "гражданите"

Пеп Гуардиола смята да разчита на новите попълнение Ерлинг Халанд и Хулиан Алварес. Това е причината да е готов да пусне Стърлинг, както и Габриел Жезус, който е трансферна цел на Арсенал.

Стърлинг е в Манчестър Сити от седем години. За този период той вкара 131 гола в 339 мача. Рахийм е израснал в Лондон, където се мести от Ямайка на 5-годишна възраст. Той вече е говорил с познати, за да се запознае с атмосферата при “сините” и какво е да се работи с Тухел.