Новият собственик на Челси Тод Бьоли лично ще се заеме с лятната селекция на отбора. Американският бизнесмен ще изпълнява ролята временно на спортен директор на лондончани след оттеглянето на Марина Грановская и ще води преговорите с евентуалните нови попълнения в клуба.

„Като собственици на ФК Челси започваме да изпълняваме нашата дългосрочна визия и план за клуба, продължавайки да се борим за трофеи в съответствие с историята на отбора, каза Бьоли в изявление на клубния сайт.

Новите имена в Борда на директорите на Челси бяха официално вписани, като сред тях са съсобственикът на Лос Анджелис Доджърс Марк Уолтър, швейцарският магнат Хансьорг Вис и британският бизнесмен Джонатан Голдщайн и др. Челси вече започна търсенето на постоянен спортен директор, като Грановская напуска клуба след почти 20 години на Стамфорд Бридж.

„Бьоли ще действа като временен спортен директор, докато клубът не намери заместник на пълен работен ден, като продължи работата на клуба към целите си през текущия трансферен прозорец“, се казва в изявлението на Челси.

Грановская ще остане на разположение на Челси през текущия трансферен прозорец, за да помогне за прехода при смяната на собствеността.

„Благодарим на Марина за дългогодишната й отлична работа в клуба и й пожелаваме всичко най-добро в бъдещите й начинания“, каза Бьоли.

Челси и Бьоли са изправени пред напрегнато трансферно лято, след като завръщането на Ромелу Лукаку в Интер за една година под наем. Трансферни цели за "сините" продължава да бъдат Жул Кунде от Севиля, Рахим Стърлинг от Манчестър Сити и Усман Дембеле от Барселона.