Младата звезда на Евертън Антъни Гордън иска да напусне „карамелите“ и да се присъедини към Челси, стана ясно. Лондончани вече излязоха с първа оферта на стойност от 45 милиона паунда за младежкия национал на Англия, който беше обект на интерес и от страна на Тотнъм това лято.

Предложението на „сините“ обаче беше отхвърлено от Евертън, които настояват, че младият полузащитник не се продава. Сега обаче „The Telegraph“ разкрива, че Гордън иска да напусне „Гудисън Парк“ в посока „Стамфорд Бридж“.

Смята се, че от Челси не искат да платят над 50 милиона паунда за Гордън, но биха могли да представят нова оферта, която включва различни бонуси, с които да достигне тази сума.

Тимо Вернер вече се завърна в РБ Лайпциг, докато Калъм Хъдсън-Одои, Кристиан Пулишич и Хаким Зиеш са готови да напуснат „Стамфорд Бридж“ или под наем, или за постоянно до края на месеца. Поради тази причина мениджърът на лондончани Томас Тухел иска да добави нов креативен играч в предни позиции.

Очаква се личните условия на Гордън да не представляват проблем за лондончани, но остава да се разбере дали Челси са готови да дадат повече от тези 50 милиона за една от най-ярките млади звезди във Висшата лига.