Италианският гранд Милан е отправил оферта в размер на 28 милиона евро към отбора на Челси за защитника Фикайо Томори, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо.

Именно на такава стойност е откупната клауза, за която се договориха двата тима още през януари, когато бранителят премина при „росонерите“ под наем. В Милано той записа 17 мача в Серия А и 4 срещи в Лига Европа, което е убедило ръководството на „Дявола“ да си осигури услугите му за постоянно.

Очаква се двата отбора да се договорят без особени проблеми и завършването на сделката да бъде обявено в близките дни. Романо допълва още, че от Челси очакват през това лято да се разделят също така с Емерсон, Давиде Дзапакоста и Тиемуе Бакайоко.

В същото време „Calciomercato“ твърди, че нападателят на „сините“ Оливие Жиру е на път да премине също на „Сан Сиро“. 34-годишният французин спечели Шампионската лига с Челси в събота.

Смята се, че при „росонерите“ той ще бъде използва като алтернативата за ветерана Златан Ибрахимович. Нападателят може да подпише като свободен агент, а контрактът му с „росонерите“ ще е за две години.