Ръководството на Лестър Сити е поставило иключително висока цена на своя защитник Уесли Фофана, след като стана ясно, че той е трансферна цел на Челси. „Daily Mail“ пише, че „лисиците“ няма да се съгласят да продадат 21-годишния французин за по-малко от 85 милиона паунда.

От „Стамфорд Бридж“ пък се насочиха към Фофана, след като се провалиха в опита си да привлекат неговия сънародник Жул Кунде, който предпочете да премине от Севиля в Барселона.

По-рано през годината Фофана поднови своя договор с Лестър за още пет сезона. Това поставя клуба в доста силни позиции при преговорите с Челси. През миналата кампания французинът изигра 28 мача във Висшата лига. Той пристигна на „Кинг Пауър Стейдиъм“ през 2020 година, когато „лисиците“ платиха за него на Сент Етиен 36,5 милиона паунда.

В същото време „L’Equipe“ твърди, че Челси ще бъде изправен пред сериозна конкуренция за подписа на Фофана. Това е така, защото френският шампион Пари Сен Жермен също е обърнал поглед към бранителя на Лестър, след като изглежда, че няма да могат да привлекат Милан Шкриниар от Интер и новият спортен директор на клуба Луис Кампос вече проучва потенциалната сделка.

Мениджърът на лондончани Томас Тухел пък продължава да се опитва да подсили отбора си в дефанзивен план, като освен Фофана, Челси води преговори именно за Шкриниар и Дензъл Дъмфрис от тима на „нерадзурите“.