Нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората е фаворитът на мениджъра на Челси Антонио Конте за нов нападател. Бъдещето на Диего Коста на „Стамфорд Бридж“ изглежда все по-несигурно след скандала с италианеца.

Конте не крие желанието си да привлече Мората, а Челси още през миналото лято се опита да привлече нападателя, но удари на камък. Лондончани отравиха оферта от 70 милиона евро за испанския национал, която в крайна сметка бе отхвърлена и двата клуба не успяха да постигна сделка.

24-годишният футболист е вкарал 5 гола в 12 мача от началото на сезона за Реал Мадрид в Примера дивисион.

Заповед на Абрамович: Конте и Коста веднага да се сдобрят

Конте познава отлично качествата на Мората, в когото вижда отличен заместник на Коста. Нападателят има силен характер, но малко его. Конте вярва, че испанецът може да се превърне в така желания от мениджъра топ голмайстор, който да носи на Челси средно по 20 гола на сезон. Мората е типът нападател, с който Конте винаги е мечтал да работи.

Диего Коста е сигурен пътник от Челси

Основното предимство на испанеца са неговите години и чудесната му работа на терена. Конте обича всеотдайни футболисти, които са готови да се раздават за отбора от 1-та до 90-та минута, а Мората несъмнено е такъв.

Конте върна Коста в състава, нападателят отново тренира

Солено назидание от Челси за Коста

Освен това Алваро ще пасне чудесно към схемата на игра на Конте, тъй като е доста по-подвижен нападател от Диего Коста.

Трусът "Диего Коста" разедини съблекалнята на Челси

Скандал разтърси Челси преди мача с шампиона

Конте към Коста: Отивай в Китай!

Съотборниците на Диего Коста са го призовали да се извини на мениджъра Антонио Конте след скандала, който се разрази между двамата.

Коста реагира в Instagram след скандала с Конте

Китайска оферта за изпадналия в немилост Коста