Нападателят на Челси Диего Коста е сигурен пътник от „Стамфорд Бридж“, съобщава „Independent“. Според информацията, испанският национал ще остане при „сините“ до края на сезона, но след края на сезона ще бъде продаден със сигурност.

Собственикът на Челси Роман Абрамович е решил, че няма да прави компромиси с поведението на Коста, който ще бъде призован да остане до края на сезона, след което ще бъде продаден.

Абрамович не смята да взима страна в скандала между Конте и Коста, но испанецът е сигурен пътник, защото мениджърът на Челси е непоклатим от поста си.

Поведението на Коста може да бъде тълкувано по два начина – футболистът иска по-добри условия в преговорите за нов договор или желае да продължи кариерата си в китайското първенство, където му се предлагат изключителни финансови условия.

Диего Коста не тренира с Челси

Според изданието обаче футболистът не планира да поднови договора си с клуба, който изтича през 2019-а, въпреки че „сините“ му предлагат солидно увеличение на настоящото възнагражданеие, което е на стойност 150 000 паунда на седмица. 

Заповед на Абрамович: Конте и Коста веднага да се сдобрят

Китайският Тянджин изкушава играча с 30 милиона паунда на сезон и предвид повишеното напрежение между него и треньорите бъдещето му определено изглежда несигурно, като се твърди, че той иска по 300 000 седмично, за да се обвърже с Челси в дългосрочен план.

 „Independent“ твърди, че Барселона и Атлетико Мадрид се интересуват от Диего Коста. 

От Атлетико са хвърлили око на 28-годишния Коста, тъй като по всяка вероятност Антоан Гризман ще премине в Манчестър Юнайтед през 2017-та година.

Коста пристига на "Стамфорд Бридж" през 2014-та година. През този сезон е изиграл 21 мача във всички турнири за "сините от Лондон", като има 14 попадения и 5 асистенции. 

Трусът "Диего Коста" разедини съблекалнята на Челси

Скандал разтърси Челси преди мача с шампиона

Конте към Коста: Отивай в Китай!

Съотборниците на Диего Коста са го призовали да се извини на мениджъра Антонио Конте след скандала, който се разрази между двамата.

Коста реагира в Instagram след скандала с Конте

Китайска оферта за изпадналия в немилост Коста