Отборът на Манчестър Юнайтед не се отказва от Френки де Йонг. „Червените дяволи“ го преследват вече цяло лято, а трансферният пазар навлиза в заключителните си етапи, но може би е на път да направи дългоочакван пробив.

„Sport“ твърди, че нидерландският полузащитник е признал в съблекалнята на Барселона, че може да премине в Манчестър Юнайтед това лято. Смята се, че само неговото съгласие стои между осъществяването на сделката, тъй като и двата клуба имат интерес тя да стане факт.

„Mundo Deportivo“ допълва, че на „Олд Трафорд“ са готови на всичко, за да вземат Де Йонг, към когото обаче все още има сериозен интерес и от страна на Челси. Въпреки препятствията изглежда, че Юнайтед се готви да даде пълна газ, осъзнавайки необходимостта да засили преследването си с наближаването на края на прозореца.

„Червените дяволи“ не могат да предложат участие в Шампионската лига на нидерландския национал, за разлика от Челси. Мениджърът на Юнайтед – Ерик тен Хаг обаче е работил с Де Йонг в Аякс и ще се надява тази връзка да помогне да убеди играча да смени Барселона с Манчестър.

Президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта вече публично заяви, че иска да задържи Френки де Йонг. Въпреки това в последните дни се писа, че клубът е заплашил халфа със съдебни действия заради договора му и е поискал от него да си намали сериозно заплатата, ако не приеме да напусне.

Де Йонг е разочарован от тези действия на Барса и в резултат на това, ако реши да си тръгне от „Камп Ноу“, няма да улесни нещата за Барселона. Ако има някаква сделка, тя вероятно ще бъде осъществена чак към края на август.