Английският Челси ще предприеме трансферна офанзива за крилото на нидерландския Аякс Амстердам Хаким Зиеш през идното лято. Очакваше се „сините” от Лондон да направят сделки през януарския трансферен прозорец, но първият месец от годината за клуба на Франк Лампард бе спокоен.

Именно английският мениджър е преговарял с ръководството да засили конкуренцията през лятото, а според медиите на Острова, то Зиеш е №1 в трансферния списък на бившия халф на Челси. 26-годишният мароканец бе ключов футболист с изявите си за Аякс през миналия сезон, като отборът стигна полуфиналите в Шампионската лига, а също така вкара 21 гола и подаде за други 24 попадения във всички надпревари. Националът на Мароко продължава с добрите игри и през този сезон, като има осем гола и 21 асистенции в 29 мача за тима от „Йохан Кройф АренА”.

Английските медии смятат, че Челси се е огледал в Зиеш, след като преговорите с Борусия Дортмунд за Джейдън Санчо са прекратени, след като германският тим иска поне 130 милиона паунда за англичанина.

Очаква се Челси да похарчи над 150 милиона паунда за нови играчи преди старта на сезон 2020/21.