Отборът на Барселона е отправил оферта от 55 милиона паунда за крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня, като плащанията ще бъдат разделени на три вноски на обща стойност 51 милиона паунда, с още 4 милиона паунда в потенциални бонуси, пише „Daily Mail“.

Както е известно, Челси беше много близо до привличането на бразилеца, като дори се бяха договорили за трансферната сума и личните му условия. Рафиня обаче предпочита да премине в Барселона, а за това потвърди и президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта.

„Рафиня иска да дойде при нас. Поддържаме връзка с него, а разговаряхме и с Лийдс. Работата е там, че има и други клубове, които искат играча и отправят оферти”, бяха думите на боса.

Барселона обаче продължава да изпитва финансови проблеми и ще се наложи първо да се раздели с част от настоящите си играчи, за да вземе нови. В същото време пък Челси ще се насочи към Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити или към играча на „каталунците“ Усман Дембеле, макар вчера да се появиха информации, че французинът е приел предложението на испанците за нов договор.