Президентът на Русия Владимир Путин е замесен в провала на Европейската Суперлига, съобщава германското "Зюдойче Цайтунг". 

Главнокомандващият е принудил собственика на Челси Роман Абрамович да се откаже от участие в турнира, в който лондончани бяха първите от шестте английски клуба, които се отделиха си от състезанието.

В понеделник бизнезменът е получил съобщение от Кремъл, че Русия е против Суперлигата, защото това не е в интересите на Отечеството. На боса било припомнено, че "Газпром" е спонсор на Шампионската лига и трябва да остане такъв. В Санкт Петербург пък е насрочен финалът на Шампионската лига през следващата година, а това лято на същото място ще се проведат и срещи от Евро 2020.

"Голямата световна политика изигра своята роля. Абрамович в никакъв случай не би желал да развали отношенията си с Путин", пишат немските колеги, отбелязвайки, че руският олигарх едва ли е променил мнението си само заради протестите на феновете.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.