Байерн Мюнхен победи Челси с 3:0 на „Стамфорд Бридж“ в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига и почти обезмисли реванша на „Алианц Арена“. Треньорът на баварците Ханс-Дитер Флик празнува ден по-рано своя 55-и рожден ден. На вечерята след победата в Лондон изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге подари специален подарък на треньора и му отправи специален поздрав.

„Вчера (б.а. 24 февруари) рожден ден празнува нашият треньор, който навърши 55 години. Това е добра възраст. Искам да му дам малък подарък“, започна Румениге.

Изпълнителният директор на Байерн му подаде малък червен плик и му каза:

„Скъпи, Ханзи, поздравления, всичко най-хубаво ти пожелавам! За тези, които не знаят какво има в червения плик – това е химикалка на Байерн. А понякога с такава се подписват договори и документи в клуба. Пожелавам ти всичко най-добро. Остани такъв, какъвто си. Много сме доволни от това как се представя отбора. Също така от резултатите и футбола, който показва тима“, загатна Румениге.

Самия Флик не пожела да коментира. Засега е ясно, че той остава начело на Байерн до лятото. Той вече показа своите качества в Германия, а вече и на европейската сцена с гръмката победа с 3:0 над Челси. С подаръкът се скоро може да подпише нов договор с баварския колос.

Румениге също се обърна към отбора:

„Трябва да останете фокусирани и да проявите волята си, за да постигнете големите си цели. Проявявате страхотен характер и това се видя за пореден път. Мисля, че с този страхотен герой (б.а. Ханзи Флик) ще стигнете далеч, ако продължите в същия дух“, каза изпълнителният директор на баварците.