Мениджърът на Челси Антонио Конте бе изключително афектиран на пресконференцията преди мача срещу Рома от Шампионската лига. Той потвърди, че рискува здравето на някои от футболистите си, защото работи с много малка група.

През изминалото лято Челси привлече шест нови попълнения за сумата от 197 милиона паунда.

„Проблемът е, че ние винаги играем с едни и същи футболисти. Имаме играчи, които не мога да използвам за дълъг период от време. Освен това някои играчи за първи път влизат в ролята на титуляри и са принудени да играят толкова много мачове поред, което не е характерно за тях и това води до травми“, коментира Конте.

„Когато имаш толкова много мачове, ти трябва да правиш ротации на футболистите си. Ако това не е възможно, аз съм принуден да поемам рискове. Но ако не поставя Мората в стартовия състав, ще ми кажете, че съм луд. Понякога футболистите се нуждаят от почивка“, добави италианецът.

„Ситуацията е трудна. Ние имаме мач на всеки три дни и не е лесно и просто. Освен това в този момент имаме къс състав и трябва да играят едни и същи футболисти. Ако бъда честен, трябва да призная, че ние рискуваме да имаме още контузени играчи. Надявам се, че ще избегнем подобно нещо“, продължи мениджърът на Челси.

Конте търси варианти за Рома

„В момента най-добрият вариант е подготовката ни мач за мач и след това да решавам за всеки мач коя е най-добрата формация, на която да заложа, дори понякога да рискувам със здравословното състояние на играчи. Срещу Манчестър Сити Алваро Мората се контузи в 20-та минута, но нямаше как да не започна с него“, каза още Антонио Конте.