Отборът на Челси е сякаш прекалено стегнат и напрежението започва да си личи преди мача с Рома в сряда в Шампионската лига. Италианският треньор на лондончани Антонио Конте ще бъде без няколко важни футболисти за третата среща за тима от група С на Стамфорд Бридж, а Челси трябва да се настрои за пореден тежък сблъсък няколко дни след поражението от Кристъл Палас с 1:2 във Висшата лига.

Това поражение беше трето в осем мача, а само за миналата кампания отборът имаше едва пет. В момента привържениците предпочитат да демонстрират доверие към Антонио Конте, който спечели титлата в още първата си година в Западен Лондон.

Нападателят Алваро Мората пропусна мача с Кристъл Палас, но очакванията са да се върне на терена за мача с Рома. Канте и Виктор Моузес страдат от аналогични травми - разтежение в бедрото и вероятно ще бъдат извън игра в следващите няколко седмици - точно във важен момент от сезона. Полузащитникът Дани Дринкуотър също е извън сметките за момента.

Конте, който смая всички с бързата си адаптация към английския футбол в рамките само на един сезон, сега трябва да намира решения в кризисната ситуация. И самият той гарантира, че вече е намерил някои опции.

"Когато имаме контузии от такъв тип, става много трудно за нас. Това е ситуацията и ние трябва да я преодолеем, като дадем най-доброто от себе си, заяви Конте на пресконференцията преди мача с Рома.

"Проблемът е, че тези играчи винаги играят. В нашия отбор имаме хора, които до момента не са играли три мача подред. За Канте ще бъде за първи път, за Моузес ще бъде същото.

За Мората пък ще бъде за първи път да играе с този отбор, с тези хора. Когато имаш толкова много мачове през такъв кратък период, трябва да си пазиш играчите. Ако не можеш да ги опазиш, трябва да поемеш риска с поставяне на хора, които не са готови или не са играли, заяви още Конте./БТА