Тази вечер ще стане ясен поредният носител на Шампионската лига. В 22:00 часа на „До Драгао“ в Порто ще стартира битката между Манчестър Сити и Челси, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от сблъсъка между двата английски отбора.

„Гражданите“ имат шанс да запишат името си в историята на Шампионската лига, печелейки първи трофей в надпреварата, докато лондончани имат възможността да спечелят втора титла от най-комерсиалния европейски турнир.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола има възможността и той да запише името си в историята, триумфирайки с трета титла в Шампионската лига, след като на два пъти спечели трофея с Барселона. Докато това ще бъде втори пореден финал за германския мениджър Томас Тухел. Специалистът загуби битката в Шампионската лига в миналогодишния финал срещу Байерн Мюнхен с ПСЖ.

По всяка вероятност Манчестър Сити отново ще стартира без чист нападател, а Гуардиола ще заложи на бързи атакуващи футболисти. Все още е загадка дали и Томас Тухел няма да заложи на подобна тактика или ще стартира с Тимо Вернер, който все още е загадка след първия му сезон във Висшата лига.