Крилото на Барселона Уилиан заяви, че може да напусне Челси в края на сезона, тъй като клубът и представителите на играча н могат да се разберат по параметрите на новия му договор. 31-годишният бразилец кара седмия си сезон на "Стамфорд Бридж", но настоящият му контракт изтича в края на кампанията и той може да напусне като свободен агент.

Челси е предложил на Уилиан договор за нови две години, но бразилският национал иска още една допълнителна година и не желае да приеме предложението на клуба. Той признава, че ситуацията трудна, тъй като Челси отказва да промени условията.

"Челси ми предложи две години и те няма да променят предложението", каза Уилиан пред „Esporte Interativo“ след поражението от Байерн Мюнхен в Шампионската лига във вторник вечерта.

„Казах, че искам още три години. Ситуацията е трудна. Целта ми е да продължа да работя и да се съсредоточа върху остатъка от сезона, така че Челси да продължи да печели мачовете си до края на сезона. Съсредоточил съм се само върху останалата част от сезона, която ни остана.

Уилиан има 34 участия за Челси през този сезон, като отбеляза пет гола и регистрира пет асистенции.