Отборът на Челси победи с 2:1 Лил и продължава напред към елиминационната фаза на Шампионска лига. В 19-ата минута Тами Ейбрахам откри резултата на "Стамфорд Бридж", а в 35-ата минута Сесар Аспиликуета удвои аванса на домакините. В 78-ата гостите върнаха едно попадение, но това бе недостатъчно, за да вземат нещо от двубоя. 
 
"Сините" имаха шанс да излязат напред в резултата още в 10-ата минута, когато Тами Ейбрахам осигури топката на Кристиан Пулишич, чийто удар обаче премина встрани от дясната греда. 

В 16-ата минута Емерсон пропусна обещаваща възможност, след като опитът му бе отразен от Мик Менян.

Няколко секунди по-късно Н'Голо Канте също опита своя шанс, но топката влетя встрани от вратата на Лил. 

В 19-ата минута натискът на Челси най-накрая даде резултат и "сините" поведоха в резултата. Пулишич напредна с топка в крака и от границата на наказателното поле подаде към Уилиан, който отклони топката към Тами Ейбрахам. Младокът бе на прекрасна позиция пред вратата и необезпокояван чукна топката в мрежата на Менян. 

В 35-ата минута Сесар Аспиликуета удвои аванса на "сините", след като засече топката от ъглов удар. Испанецът надскочи противниковата защита в наказателното поле и със страхотен удар с глава порази вратаря, оставяйки го безпомощен. 

В края на първата част Лил се активизира, но опитите на Луис Араужо и Тиаго Мая бяха доста неточни и не доведоха до нищо опасно за Кепа. 

Getty Images
30 снимки

През второто полувреме доминацията на Челси се запази. В рамките на две минути Уилиан пропусна две обещаващи възможности да запише името си сред голмайсторите, след като ударите му бяха отразени от стража на Лил. 

В 78-ата минута гостите все пак отбелязаха почетно попадение. Люик Реми овладя добро подаване на Джонатан Бамба и мигновено изпрати топката към вратата на Кепа, а рикошет спомогна тя да се озове право в мрежата. 

В последните 10 минути на срещата "сините" потрепериха, след като Миши Батшуай не успя да направи преднината на лондончани по-изразителна. Белгиецът овладя перфектен извеждащ пас, но ударът му бе неточен и прелетя над напречната греда. 

В добавеното време на срещата пък отново Реми отправи добър удар, но Кепа бе на точното място и запази резултата. 

Така отборът на Челси успя да се класира за 1/8-финалната фаза на ШЛ, класирайки се на втора позиция в група H със своите 11 точки. Точно толкова има и лидерът на групата - Валенсия. Аякс е трети и ще се подвизава в Лига Европа напролет. Лил пък завършва кампанията на незавидното последно място с една-единствена точка в своя актив. 

Развоя в останалите тазвечершни срещи от ШЛ можете да видите ТУК!