Наставникът на Барселона - Роберт Левандовски, коментира победата на каталунците с 4:2 срещу тима на Валенсия в мача между двата отбора от 33-тия кръг на испанската Ла Лига. „Блаугранас“ изоставаха с 1:2, но успяха да обърнат развоя на събитията в своя полза и стигнаха до крайния успех след хеттрик на Роберт Левандовски.

„Индивидуалните грешки дойдоха от липса на концентрация. Това ни се случва често този сезон. Бяхме слаби в позиционното нападение, победихме, защото от се възползвахме от силните си страни. Гледаме да обръщаме внимание на всички елементи от играта ни - както в атака, така и в защита“, заяви Шави.

Guilliver/GettyImages
27 снимки

Въпреки критиките, специалистът похвали и голяма част от футболистите си.

„Имаме страхотни играчи като Гюндоган, Рафиня, Педри, Ламин и Френки. А футболисти като Араухо и някои други са все още много млади и са в процес на учене. Тер Стеген е един от най-обичаните в съблекалнята. Играта в отбрана на Педри е доказателство, че той е физически добре. Изключително усилие е да бягаш назад така. Щастлив съм от целия ми екип, те работят много добре”, допълни бившият полузащитник.