Евентуално класиране на Челси за европейските клубни турнири не само ще осмисли сезона, но ще даде на клуба надежда за напредък през следващия сезон, смята мениджърът Маурисио Почетино.

Челси се нуждае от победа в сряда вечер при гостуването на Брайтън, за да се доближи до завършване в топ 6 на Висшата лига в края на сезона.

Към момента лондончани заемат седмо място с 57 точки след 36 изиграни срещи, изоставайки от шестия Нюкасъл само по голова разлика.

"Отборът се справя добре през втората част от сезона - в последните 26 или 27 мача. Ако можем да се представим на ниво в последните два двубоя, тогава има възможност да стигнем до участие в Европа, което би било страхотно за нас", коментира Маурисио Почетино.

"Ако успеем да завършим добре и да влезем в местата за евротурнирите, със сигурност можем да започнем следващата състезателна година с надеждата да сме в по-добра позиция отколкото този сезон", добави той.

Почетино потвърди, че Бен Чилуел и Карни Чуквуемека са подновили тренировки.

"Ще трябва да преценим дали те ще бъдат част от състава утре, но ако не стане в сряда, тогава ще се случи през уикенда", обясни мениджърът на Челси, който посреща Борнемут последния си мач в неделя.

"От следващия сезон искам да говоря за различни неща - за еволюцията в различни аспекти на нашата игра  и в тактическо отношение да се развиваме и да бъдем позитивни. Малко по малко с времето ще можем да постигаме резултатите, които клубът заслужава", каза още Маурисио Почетино.

БТА