Мениджърът на Челси, Франк Лампард, изрази разочарованието си от проваления трансферен прозорец, който клубът от Лондон записа. 

Въпреки че трансферната забрана на "сините" падна и те имаха право да пазаруват още тази зима, лондончани не се възползваха по най-добрия начин и не успяха да си осигурят трансферните цели, които имаха. 

Лампард се надяваше, че ще добави липсващия опит към таланта на своя състав и че ще получи перфектната консистенция на силен и мотивиран отбор. Това обаче така и не се случи и сега английският специалист ясно осъзнава, че Челси се превърна в аутсайдер в битката за място в Топ 4. 


Днес "сините" се изправят срещу Лестър в двубой, откриващ 25-ия кръг на Висшата лига. Срещата е с начален час 14:30 и ще бъде пряко предавана по DIEMA SPORT 2. 


Преди двубоя Челси е на 6 точки над Тотнъм, Шефилд, Манчестър Юнайтед и Арсенал, но това не удовлетворява Франк Лампард, който смята, че същинската борба едва сега започва. 

"Всеки път, в който погледна към телевизора някой играч е отишъл някъде. Но това е трансферният пазар", заяви Лампард. 

"Гледам нашия отбор и оглеждам ситуацията в класирането. Манчестър Юнайтед взе голям играч от световна класа в лицето на Бруно Фернандеш. Шефилд също направиха страхотни трансфери", призна специалистът. 

"Тотнъм привлякоха няколко нови, а и не са кой знае колко зад нас. Доста футболисти ги напуснаха, но може би не са били щастливи в клуба."

"Понякога е важно да взимаш нови играчи и според мен станахме аутсайдери, защото отборите около нас се подсилиха. Активността на трансферния пазар е важна за отбор, който иска да бъде успешен. Но няма значение... отегчавам хората, продължавайки да се оплаквам. Трябва да работя, играчите също", призна Лампард. 

"Ще бъде истинска битка. Трябва да сме готови за предизвикателството. Сега повече от всякога имам нужда от подкрепата на феновете", завърши Лампард.