Михайло Мудрик бе едно от най-обсъжданите имена по време на януарския трансферен прозорец, след като завърши трансфер на стойност 100 милиона евро в Челси от Шахтьор Донецк. Офанзивният играч все още чака първия си гол във Висшата лига и има само една асистенция, но боксьорът в тежка категория Олександър Усик е убеден, че неговият талантлив сънародник ще продължи да подражава на постиженията на бившия нападател на Челси и Милан Андрий Шевченко, що се отнася дори до спечелването на Златната топка.

"Не, не ме изненадва цената на Мудрик. Всичко се повиши. Цените и парите са малко по-високи, отколкото бяха. Мисля, че той струва малко повече от 100 милиона евро, защото го наблюдавах. За първи път го видях да играе за младежите до 18 или до 19 години. Прическата, която хваща окото, татуировките, имам предвид, той играеше, а аз го гледах и ми хареса. Струва ми се, че този човек може да донесе четвъртата Златна топка на Украйна", сподели Усик.

Част от трансферната цена на Мудрик отиде за подпомагане на силите за войната в Украйна, като Усик се насочи към дома на един етап, за да окаже помощ на фронтовата линия.