Пиер-Емерик Обамеянг беше оставен извън състава, за мача от 1/8 на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд, докато три от новите попъления на "сините" през януари бяха добавени към списъка. 33-годишният футболист също отсъстваше от отбора, който завърши наравно 0:0 с Фулъм в петък и беше сниман в Милано, докато мачът вървеше. Въпреки раздразнението, Греъм Потър настоява, че Обамеянг може да се върне в състава.

"Не мисля, че ще е трудно, защото Пиер е професионалист. Той беше този, който остана аут от Шампинскота лига, така че не е направил нищо лошо. Искахме да дадем малко време на Давид днес. Което и да бе решението, винаги щеше да има дебат. Това беше мое решение, трудно решение такова.

Нямам нищо лошо срещу него, разбирам разочарованието му, но нося отговорност да взема тези решения и да ги кажа на играча. Той се справи добре и тренира добре днес... Да, може да се впише в състава, всеки може да се пребори за шанса си", сподели Потър.

Обамеянг вкара само три гола в 17-е си мача за "сините" от пристигането си от Барселона през септември. Челси не се представи добре без него срещу Фулъм, когато направиха нулево равенство с "котиджърс" на "Стамфорд Бридж".