Новият треньор на Челси Греъм Потър не е сред най-известните имена в професията, но въпреки това привличането му ще струва много пари на лондончани.  Според журналиста Саймън Стоун досегашният отбор на специалиста - Брайтън ще получи неустойка в размер на 21 млн. паунда за предсрочното прекратяване на договорите на Потър и неговите асистенти. 
 
Още по-впечатляваща е сумата, която специалистът ще заработи в следващите 5 години, за колкото е контрактът му с клуба от “Стамфорд Бридж”. По информация на “Телеграф” става въпрос за 60 млн. паунда. Изданието допълва, че мнението на Потър ще бъде взето предвид при избора на спортен директор. Ръководството на Челси иска да си осигури услугите на човек за този пост колкото е възможно по-скоро, за да може той да има достатъчно време да се подготви за зимния трансферен прозорец. 
 
47-годишният Греъм Потър замени начело на Челси уволнения след загубата от Динамо Загреб Томас Тухел. В кариерата си на мениджър бившият ляв бек е водил шведския Йостерсунд и Суонзи, а от 2019 година е начело на Брайтън. Под негово ръководство “чайките” се утвърдиха във Висшата лига, а през този сезон имат само една загуба и заемат 4-то място във временното класиране.