Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил е уверен, че "червените дяволи" нямат шансове за титлата във Висшата лига този сезон - за разлика от Челси.

През миналия сезон именно Юнайтед и Челси съставиха компания на Ливърпул и Манчестър Сити в четворката на най-добрите отбори във Висшата лига.

Невил очаква прогрес от "червените дяволи", но плавен в сравнение на този на "сините", които могат да направят стъпка напред благодарение на своята агресивна трансферна кампания.

"Бих казал, че в случая с Челси има място елемента на изненада - ние не знаем за какво ще претендират те. Съмнявам се, че могат да спечелят лигата, без значение дали ще купят вратар или не. Но ако ме питате за Манчестър Юнайтед, съм уверен, че победа в лигата няма да им се отдаде", започна анализаторът. 

"Мога доста точно да предскажа сезона за Юнайтед. Те ще се подобрят, ще бъдат по-близо до Ливърпул и Манчестър Сити и мисля, че ще финишират в Топ 4".

"Ако трябва да дам прогноза кой измежду Челси и Юнайтед може да спечели шампионата, бих назовал Челси, тъй като просто не знаеш на какво са способни тези млади играчи. Ами ако вземат и изненадат всички? Но това може да се получи и в обратната посока. В случая с Челси има много елементи на изненади. Мисля, че това е огромна възможност, която радва Франк Лампард и в същото време малко плаши. Как ще се адаптират Тимо Вернер, Хаверц, Зиеш, Тиаго Силва?", каза Невил пред Sky Sports. /БГНЕС