Франк Лампард е свикнал с успехите като играч на Челси и е решен да продължи тази серия и като мениджър. Англичанинът започва своята „мечтана работа” в дербито на първия кръг срещу Манчестър Юнайтед на Олд Трафорд, където статутът му на легендарен футболист остава на заден план и започва новият му живот като треньор. Едногодишната трансферна забрана и предстоящият финал за Суперкупата на УЕФА допълват трудния старт начело на отбора.

Бившият футболист изрази реалистичните си нагласи на пресконференцията преди неделното дерби.

„Фактът, че клубът завърши на трето място миналия сезон и спечели Лига Европа, вече е забравен. Казах го още на първия си разговор с футболистите. Не искам да коментирам предишните успехи и стандарти, сега играчите трябва да се концентрират върху новите мачове.”

Лампард заяви, че конкретната цел не е борбата за място в топ 4.

„Отборът се стреми да играе в Шампионска Лига всяка година и ще се радвам, ако успеем да го постигнем отново. Реалисти сме и знаем, че трябва да поддържаме топ ниво. Трябва да работим всеки ден, за да ставаме по-добри и по-добри, и по-добри, както правят големите.”

Мениджърът все пак остава реалист и призна, че са изправени пред трудна задача.

„Изправени сме пред предизвикателство. Миналият сезон стана ясно, че има пропаст между Манчестър Сити и Ливърпул и останалите отбори. Просто ще се опитаме да „запълним” тази празнина.”

Лампард похвали младоците, но заяви, че най-важен остава балансът в отбора.

„Обичам да работя с младите момчета, те са като гъби на терена и попиват всеки урок. Те са важна част от отбора, но не са всичко. Определено се нуждаем и от опитни играчи. Старая се да не прехвърлям прекалено голяма отговорност на плещите им. Вратата е широко отворена за тях, те просто трябва да преминат през нея.”

Лампард призна, че да бъде мениджър на Челси е възможност, която няма да приеме за даденост.

„Всеки знае какво е мнението ми за клуба. Чувството е невероятно. Изключително горд съм, че съм мениджър на този отбор. Връзката ми с феновете означава толкова много за мен. Отдаден съм на задачата не просто да бъда треньор на Челси, а да съм успешен треньор“, завърши мениджърът на „сините“.