Джейми Карагър, анализатор на Скай Спортс, е шокиран от уволнението на Томас Тухел и се притеснява за бъдещето на Греъм Потър, ако мениджърът на Брайтън приеме предложението да наследи германеца на "Стамфорд Бридж". Бившият защитник на Ливърпул смята, че по-правилен за поста е Маурисио Почетино.

"Шокиран съм, тъй като смятах, че новото управление е различно от това на Роман Абрамович. Казах преди няколко дни, че ако той беше все още на кормилото, щеше да ме бъде страх за Томас Тухел, защото бях свидетел на случилото се с Жозе Моуриньо, Антонио Конте и Карло Анчелоти - все велики мениджъри. Мислех обаче, че режимът е различен, така че това е голям шок за мен", каза той.

20 снимки

"Челси не направи добър старт, ясно ми е това, но на тях просто им бе нужно трансферният прозорец да завърши, да си съберат нужните играчи и да дадат шанс на един страхотен мениджър. Със сигурност щяха да се стегнат в следващия месец или два".

Челси инвестира рекордните 273 милиона лири в трансфери това лято, привличайки Уесли Фофана, Калиду Кулибали, Марк Кукурея и Пиер-Емерик Обамеянг. Скай Спортс обаче твърди, че ръководството е обмисляло смяната на Тухел от известно време и тя не е предизвикана от загубата от Динамо Загреб в Шампионската лига.

"Изминали са шест мача. Той доведе Обамеянг, който дебютира снощи, както и Фофана, който пък има само два мача. Този отбор не е сработен, а похарчиха много пари. Разбирам, че са под напрежение, но Тухел бе почти като спортен директор през лятото", продължава Карагър.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

"Той имаше важна роля в трансферите и трябваше да му бъде дадено време да работи с тези хора. Дори след предстоящата пауза за националните отбори. Не разбирам за къде бързат. Трябваше да изчакат и да видят следващите три мача.

"Шокиран съм, тъй като това е нов отбор и човекът, който го сглоби, не получи време да работи с него".

Основна цел на Челси вече е Греъм Потър от Брайтън.

"В Челси са безмилостни и не мисля, че Потър ще им пасне. Те казват, че искат да работят по различен начин и искат треньор, а не мениджър, но ако аз бях Потър, щеше да ми бъде трудно да го повярвам", каза още той.

30 снимки

"Та те току-що уволниха мениджър след шест мача! Да, това ще бъде стъпка напред в кариерата му и това е световният клубен шампион, но се опасявам, че той няма да разполага с доверието, с което мениджърите на Челси разполагаха преди десетина години.

"Освен ако нямат резултати на момента, те ще търсят негов заместник до 12 месеца. Може би нещата ще се променят с Потър, но ако аз бях на негово място и бях свидетел на случилото се с Тухел, щях да бъда предпазлив.

"Рано или късно обаче, той ще напусне Брайтън, тъй като свърши великолепна работа в този отбор. Всички обожават играта им. Не виждам как ще откаже това предложение, но и не виждам как те ще се променят. Ако бях фен на Челси и ме бяхте попитали кой искам на поста, щях да кажа Маурисио Почетино".