Челси за пореден път разочарова привържениците си с много пропуски и равенство 1:1 срещу Лестър в протоколен мач от 37-мия кръг на Висшата лига. Джеймс Мадисън успя да открие резултата в 7-а минута. Маркос Алонсо изравни в 35-а минута, а през втората част с пропуски се отчетоха Лукаку, Пулишич и Хавертц. 

21 снимки

Първата по-интересна възможност бе за домакините. В 5-ата минута Хаким Зиеш получи пред наказателното поле, обърна се и отправи силен шут, преминал покрай вратата.

Три минути по-късно обаче Лестър откри резултата с първия си голов шанс. С доза късмет след рикошет топката попадна в Джеймс Мадисън пред наказателното поле и той не се поколеба да стреля към вратата, като хвана неподготвен вратаря Менди и отбеляза за 0:1.

Челси можеше бързо да се върне в мача. В 10-ата минута Трево Чалоба отправи страхотен изстрел и само блестящата намеса на Каспер Шмайхел попречи да се стигне до изравнителен гол.

В 31-ата минута Тиаго Силва бе намерен с хубаво центриране в наказателното поле, но ударът му с глава бе доста неточен.

Четири минути по-късно, все пак, "сините" изравиниха. След скоростна атака отдясно Маркос Алонсо се озова на стрелкова позиция и препарира Шмайхел за 1:1.

В началото на втората част Челси продължи да държи топката малко повече, но без сериозни шансове. В 53-а минута Менди пробва отдалеч, но много над вратата на домакините. В 58-а минута стреля точно, но слабо от пряк свободен удар. 

В 61-а минута Зиеш качи топката на главата на Лукаку, който обаче не улучи целта. Положенията обаче се увеличаваха и нови две минути по-късно Лукаку изведе Пулишич на идеална стрелкова позиция, но той някак пропусна от няколко метра пред вратата на Шмайхел. 

Обстрелът продължи и в 71-а минута силен удар на Рийс Джеймс беше париран от Шмайхел. Чалоба също не преодоля стража на "лисиците" две минути по-късно. 

Челси - Лестър 1:1

0:1 - Джеймс Мадисън (7)

1:1 - Маркос Алонсо (35)

Ето и съставите на двата тима:

Челси: Менди, Чалоба, Рюдигер, Силва, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Алонсо, Зиеш, Лукаку, Пукишич;

Лестър: Шмайхел, Еванс, Фофана, Амарти, Менди, Томас, Мадисън, Дюсбъри-Хол, Кастан, Варди, Ихеаначо;