Петер Чех настоява, че е на 100 процента готов да помогне на Челси, ако е необходимо, след като беше включен в състава на тима за Висшата лига . Чех, който спечели четири титли с лондочани в Англия и Шампионската лига, беше изнендващо включен в тима за настоящия сезон.

38-годишният футболист обяви пенсионирането си в края на сезон 2018/209 и се завърна в Челси като съветник по техническите въпроси. Той обаче тренира с останалите вратарите от първия отбор - Едуард Менди и Кепа Аризабалага през последните седмици и смята, че е готов да помогне на Челси, ако бъде повикан през този сезон.

„Вярно е, че щеше да е професионална грешка да направя това, ако не бях на ниво за Висша лига, но това не е начинът, по който работим тук. Знам, че съм на 100 процента готов да помогна, ако има нужда. Готов съм и с двата месеца тренировки видях, че имам нужните качества. Освен това почивах една година без да играя футбол. Наистина ми даде енергия, тялото ми се възстанови, след като играх 20 години като професионалист. Ако обстоятелствата ме докарат отново на терена, ще съм готов“, заяви Чех пред „Telefoot“.

От 22:00 часа тази вечер Челси посреща Рен в трети мач от груповата фаза на Шампионската лига.