Плеймейкърът на Филаделфия 76ърс - Тайрийс Макси, бе определен за "Най-проспериращ играч" в Националната баскетболна асоциация за сезон 2023/24.
 
23-годишният гард завърши редовния сезон с показатели от 25,9 точки, 6,2 асистенции и 3,7 борби средно на мач, като отбеляза най-добрите си постижения във всяка една от категориите във все още кратката си кариера.

Силните игри на Макси през целия сезон му осигуриха и първо участие в "Мача на звездите" през февруари, а за приза той пребори конкуренцията на гарда Коби Уайт от Чикаго Булс и турския център на Хюстън Рокетс - Алперен Шенгюн.

Макси получи общо 319 точки от гласуващите 99 спортни журналисти, като 51 от тях го посочиха на първо място. Уайт стана втори с 305 точки с 32 първи места и 43 втори, докато шестима от гласуващите класираха Шенгюн на първа позиция. Турчинът обаче получи само 92 точки.
 
"Чувството да получа тази награда е страхотно. Някой като мен, който се гордее с работата, която върши, и с това, че работи повече от другите, се радва, когато бъде признат. Аз тренирам с идеята всеки път да ставам с 1 процент по-добър. Честно казано, наистина се радвам за този приз", заяви в ефира на TNT Макси.
 
Филаделфия взе Тайрийс Макси в драфта през 2020 година с 21-вия пик. Преди това той бе част от колежанския отбор на Кентъки.