Астън Вила може да осъществи изненадващ трансфер през януари на фона на твърденията, че те водят в надпреварата за подписа на звездата на Португалия Жоао Феликс. Шефовете на Атлетико Мадрид се предполага, че са се примирили, че ще трябва да продадат 23-годишния футболист, за когото платиха огромна сума през 2019-а година.

Феликс е титуляр за Португалия на Световното първенство в Катар, като до момента има един гол и две асистенции на сметката си в турнира, а иберийците ще играят срещу изненада Мароко на ¼-финалите. Той беше смятан за бъдеща суперзвезда, когато взе наградата за „Златно момче“ през 2019-а година и  преминавайки в Атлетико за сумата от 126 милиона евро. Но оттогава нещата не потръгнаха за нападателя и „рохибланкос“ се предполага, че искат да го продадат през следващите два трансферни прозореца, преди цената му да падне още повече.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Освен това отношенията между футболиста и наставника Диего Симеоне се смятат за обтегнати. Във вторник изпълнителният директор на „дюшекчиите“ - Хил Маринт, потвърди, че клубът е готов да се раздели с Феликс.

Сега „Marca“ твърди, че Астън Вила е на полпозишън за подписа на 23-годишния португалец. Това е голяма изненада на фона на интереса към него от страна на отбори като Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен. Смята се, че цената към момента остава доста сериозна – 100 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Изданието разкрива, че вече се водят преговори между Вила и ръководството на Атлетико, като според информациите агентът на Феликс - Жорже Мендеш, иска да уреди своя клиент с трансфер във Висшата лига. Не е ясно обаче дали самият футболист иска да заиграе на „Вила Парк“, като се имат предвид другите заинтересовани от него клубове. В момента бирмингамци са 12-ти във Висшата лига.

През този сезон Феликс, който има договор до лятото на 2026-а година с Атлетико, е отбелязал само три гола в Ла Лига.