Английският футболист Мейсън Маунт смята, че националният тим на страната му трябва да подобри представянето си в защита, за да може да продължи далеч на Световното първенство в Катар.

Отборът на Англия стартира с победа с 6:2 срещу Иран в първия си мач на Мондиал 2022.

88 снимки

„Мисля, че по начина, по който движехме топката и комбинациите, които направихме, си личи, че това е нещо, върху което работихме много. Но в такива големи турнири не можеш да си позволиш да допускаш много голове, защото тогава започваш да губиш мачове“, заяви Маунт, цитиран от агенция ДПА.

„Трябва да се концентрираме върху това. Много е важно колко солидни ще бъдем в защита. Страхотно е да отбележим шест попадения, но да допуснем две, не е това, което искаме и нещо, върху което трябва да работим до следващия мач“, добави английският национал.

83 снимки

Съставът, водено от селекционера Гарет Саутгейт, понесе критики за представянето си в последните си срещи, но Мейсън Маунт похвали съотборниците си.

„Искахме да отбележим ранен гол, иначе мачът щеше да стане доста труден. Концентрацията и желанието на тима в последните няколко дни бяха отлични и всички се представиха на високо ниво. Знаем, че следващият ни двубой ще е много важен. САЩ имат топ отбор, познавам някои от техните футболисти, така че очаквам с нетърпение мача“, каза още полузащитникът на Челси.