Миши Батшуай е пред завръщане в Челси, след като от Валенсия потвърдиха, че водят преговори за предварителното прекратяване на договора под наем. Спортният директор на испанския клуб Матеу Алемани потвърди, че белгийският нападател ще се завърне на „Стамфорд Бридж“.

Алемани обяви, че преговорите за прекратяването на наема на Батшуай продължават с възможността Челси да намери друг отбор, където да изпрати нападателя отново под наем до края на сезона.

„Ситуацията с Батшуай е много ясна. Ние водим преговори за прекратяването на наема на играча с още много клубове“, сподели Алемани.

„Очаквам той да напусне в следващите часове или дни. Футболистът е наясно, че напуска. Ние го информирахме за нашето решение още преди седмици. Надяваме се, че ситуацията ще намери своето решение възможно най-скоро. Той напуска и всичко е въпрос на преговори“, добави той.

Белгийският национал вкара само три гола в 23 мача за Валенсия във всички надпревари от началото на сезона.

Батшуай отнесе много сериозни критики от старши треньора Марселино Гарсия Торал, след като нападателя изживя кошмарни 45 минути при загубата на Валенсия с 1:2 от Спортинг Хихон в първия мач от осминафиналите на Купата на Краля.

Батшуай направи невероятен пропуск в първите минути на мача и бе сменен на полувремето.

“Мисля, че ни трябват нападатели. Ясно е, че вече съм нетърпелив към определени индивиди. Можехме да поведем още в 1-ата минута. Това беше най-доброто ни голово положение за 6 месеца. Ако дори не можеш да отправиш точен удар, значи не си достоен да играеш в Ла Лига за Валенсия”, категоричен бе Марселино.

Мениджърът на Челси Маурицио Сари също не разчита на Батшуай, чиито агенти му търсят нов отбор до края на сезона. Смята се, че Уест Хам и Кристъл Палас проявяват интерес към него.