Ръководството на Чели в лицето на директора Марина Грановская е осуетила отдаването под наем на полузащитника Тиемуе Бакайоко в Монако.

„Монегаските” опитаха да си върнат поне временно своя бивш играч. Това се случи две години след продажбата му от Монако в Челси на стойност 40 милиона паунда. По принцип 25-годишният играч е на разположени е за мениджъра Франк Лампард, който обаче показа, че не смята да разчита на него.

Една от основните причини Грановская да прекрати разговорите са били нейните опасения, че Бакайоко няма да играе достатъчно на „Стад Луи II”. Тя се надява да му намери тим, където играчът би бил почти несменяем титуляр, защото последното би покачило цената му. Според RMC Sport футболистът и неговият антураж не са останали никак доволни от действията на Грановская.

До  този момент Бакайоко не записа нито минута в трите официални мача за Челси дотук през сезон 2019/2020. Той заедно с Дани Дринкуотър не пътуваха с тима за контролата срещу Залцбург миналия месец, което беше разчетено като сигнал, че двамата не се ползват с доверието на Лампард.