Полузащитникът на Брайтън Мойсес Кайседо публикува изявление в социалните мрежи след информациите, че Челси и Арсенал искат да го привлекат в своите редици. 21-годишният еквадорец се доказа като един от младите суперталанти във Висшата лига, особено и след страхотното Световно първенство.

Челси вече получи „не“ на офертата си от около 63-65 милиона евро, а в петък медиите в Англия съобщиха, че Брайтън е отхвърлил предложение и от страна на друг лондонски клуб – Арсенал, който е бил готов да даде около 68 милиона евро.

Сега 21-годишният Кайседо написа специално съобщение в социалните мрежи, в което намекна, че иска клубът да го остави да направи следващата крачка в кариерата си. Не е ясно дали някой конкретен тим се е договорил с „чайките“ за трансфер на полузащитника, но изглежда, че съвсем скоро може да напусне „Амекс Стейдиъм“.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Благодарен съм на г-н Блум и Брайтън, че ми дадоха шанса да дойда във Висшата лига и знам, че винаги съм давал всичко от себе си за тях.

„Винаги играя футбол с усмивка и сърце. Аз съм най-малкият от 10 братя и сестри от много бедно семейство в Санта Доминго в Еквадор. Моята мечта винаги е била да бъда най-титулувания играч в историята на Еквадор.

„Горд съм, че мога да донеса рекордна трансферна сума на Брайтън, която ще им позволи да я реинвестират и да помогнат на клуба да продължи да бъде успешен.

„Феновете ме приеха в сърцата си и винаги ще бъдат в моето, така че се надявам да разберат защо искам да се възползвам от тази великолепна възможност.“, написа в изявлението си Кайседо.

21-годишният халф беше закупен от Брайтън преди две години за 5 милиона евро от Индепендиенте дел Вале в Еквадор. През този сезон Кайседо има 21 мача във всички турнири за Брайтън, в които се е отчел с гол и асистенция. На Мондиала в Катар той беше титуляр и в трите мача от груповата фаза, където отбеляза едно попадение, но Еквадор не успя да прескочи своята група.