Полузащитникът на Милан Тиемуе Бакайоко потвърди, че шефовете на Челси, а не мениджъра Маурицио Сари, стои зад ранния му трансфер в Милан.

Френският национал бе част само един сезон от отбора от Западен Лондон, след като бе пратен под наем в Милан, където взима участие периодично за „росонерите”. Бакайоко напусна Челси месец след пристигането на Сари, но 24-годишният футболист вярва, че не италианецът е имал финалната дума за напускането му.

„Мисля, че това решение дойде от високите етажи на клуба. Отборът не се справяше добре, трябваше промяна, а аз бях част явно от това”, сподели халфът пред France Football. „Сари пристигна и ми обясни как ще стоят нещата. Той също така закупи и халф от Италия – Жоржиньо. Вторият ми сезон в Челси трябваше да бъде добър, след като преминах периода на адаптация, но почувствах, че трябва да си тръгна”, допълни още френският халф.

Бакайоко сподели преди време, че му е мечта да остане дълго време в Милан, но от Челси искат 40 милиона за бившия халф на Монако.