Нападателят на Челси Оливие Жиру е дал принципно съгласие да се присъедини към Ювентус, тъй като италианския шампион продължава да търси нов нападател. Френският национал трудно ще намери редовни игрови минути на "Стамфорд Бридж" през следващия сезон, след като Франк Лампард подсили състава си с Тимо Вернер, а в тима е и младият Тами Ейбрахам.

С очакваното напускане на Гонсало Игуаин, новият треньор Андреа Пирло ще се насочи към нов нападател. Луис Суарес от Барселона е тяхната основна цел, но в последните часове се появи информация, че той може изненадващо да се присъедини към Атлетко Мадрид. Други варианти за „биаконерите“ са Един Джеко от Рома и свободния агент Единсон Кавани.

Жиру обаче е разглеждан като евтина алтернатива на гореспоменатите нападатели. Според италианския журналист Джанлука Ди Марцио, Жиру вече дори е приел принципна договорка за присъединяване си към Ювентус. Той би печелил по 4,15 милиона паунда годишно в Италия, като се очаква да подпише договор за две години с тима на Пирло.

Челси пък ще изисква да бъдат платени 4,6 милиона паунда, за да се разделят с нападателя, което изглежда доста изгодно за „старата госпожа“.

Вероятно сделката ще бъде сключена едва в края на трансферния прозорец, като шефовете на Юве първо ще видят дали ще могат да си оситгурят някого от приоритетните си цели.