Плеймейкърът на Челси Еден Азар ще бъде едно от „най-горещите” имена през идния летен трансферен прозорец. 28-годишният офанзивен полузащитник е цел №1 за Реал Мадрид, като завръщането на Зинедин Зидан начело на „лос бланкос” засили максимално информациите, че „кралете” ще направят офанзива за белгиеца през лятото на 2019-а година. В интервю за белгийска медия Еден Азар бе запитан кои са му предпочитанията, ако трябва да избира между Зинедин Зидан и Роберто Мартинес.

„Имам огромен респект към Зинедин Зидан. Той ми е идол, а благодарение на него започнах да играя футбол. Все пак предпочитам сега да побеждавам с Роберто Мартинес в Белгия”, коментира Азар пред RTBF.

Думите на белгиеца идват в седмицата, която английската медия Sky довери, че Челси е отказал първа оферта на Реал Мадрид за своя футболист. Медиите на Иберийския полуостров твърдят, че "сините" не са и прочели докрай предложението, като са заявили, че няма да преговарят, ако не получат поне 120 милиона евро за футболиста. „В този момент никой не ме чака. Не мисля какво ще стане след два, три, четири или пет месеца. Не знам нищо какво може да стане, ще видим”, допълни още играчът на Челси.

Журналистът Еди Мерк попита Азар кой предпочита измежду Кристиано Роналдо и Лионел Меси, но белгиецът сподели, че не иска да избира нито един. „Харесвам ги много и двамата, така че заставам до тях в това съревнование”, завърши Еден Азар.