Борусия Дортмунд вече почти е уточнил всички детайли по офертата си до Челси за откупуването на нападателя Миши Батшуай, твърдят в Германия. Преди тя да бъде изпратена обаче "жълто-черните" чакат отговора на един важен въпрос около бъдещето на английския гранд.

Белгийският национал се контузи тежко при загубата от Шалке 04 (0:2) и реално сезонът му приключи преждевременно. Въпреки това 24-годишният играч остави страхотни впечатления с изявите си от януари насам, когато бе преотстъпен от „сините”, където не пасваше в схемата на мениджъра Антонио Конте.

Положителни новини за Батшуай

Отбелязаните 9 гола в 14 мача са повече от достатъчно основания за предстоящите ходове на Борусия. При всички положения след края на сезона Батшуай ще се прибере в Лондон, докато чака развръзката около бъдещето си.

Пред „Шпорт Билд” изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке призна, че клубът живо се интересува от възможността да закупи играча. „Интересът ни да подпишем с него е налице”, коментира босът.

Челси лепна тлъста цена на Миши

„Челси вече разполага с двама централни нападатели в лицето на Алваро Мората и Оливие Жиру. Първо обаче трябва да изчакаме и да видим кой ще води Челси през следващия сезон. После ще преценим кое е възможно”, добави Вацке.